DSC07309

Kolik času zabere práce na cestách?

Každému samozřejmě vyhovuje něco jiného. Zároveň mě vždy bavilo sledovat, jak to mají druzí (a případně se inspirovat). Proto jsem se rozhodla shrnout naši téměř sedmiletou zkušenost a přispět do všeobecné diskuze k tématu.

Na dlouhých cestách Pavel pracuje a já se starám o děti, což je pro nás organizačně i finančně nejvýhodnější.

Co ale vřele doporučujeme, je zkrátit si úvazek. Upřímně, kdyby Pavel pracoval klasických 40 hodin týdně, asi by mě to moc nebavilo.

Jaké režimy fungování jsme tedy za posledních 7 let vyzkoušeli?

Naše první dlouhá cesta vedla na měsíc do Chorvatska. Cílem bylo zjistit, jestli a jak to bude s malými dětmi fungovat. Pavel si vzal neplacené volno, protože jeho zaměstnavatel neumožňoval home office.

Na dalších cestách Pavel pracoval 5 dnů v týdnu, nicméně úterky a čtvrtky končil ve 14 hodin. Díky tomu jsme stíhali kratší výlety po okolí. Kluci se vyspali v autě a pak měli dobrou náladu :-). Takže jsme mohli zůstat venku až do večera.

No a v poslední době jsme se ustálili na režimu 3 dny práce + 4 dny volna. Zároveň do hry vstupují školní povinnosti, které se snažíme zvládnout ve výše zmíněných třech dnech.

Chceš další inspiraci k dlouhodobému cestování? Stáhni si ZDARMA 7 tajemství Kanárských ostrovů & Madeiry.

Související příspěvky:

Calima: Saharský prach na Kanárech

Calima je fenomén, kdy se na Kanárské ostrovy dostává saharský prach, který způsobuje “mlhu” a zhoršenou viditelnost. Ze své zkušenosti můžu říct, že se calima

Ještěrka Enrique & příběh sopek

V srdci malebných Kanárských ostrovů, mezi kvetoucími rostlinami a sopečnými skalisky, se skrývá další z hrdinů knihy Plážopedie. Enrique není jen tak obyčejná ještěrka –