DSC03643

Jak vybrat ubytování pro delší pobyt?

S dětmi dlouhodobě cestujeme od roku 2017. Co se týče bydlení, vyzkoušeli jsme různé možnosti. S tím, že nejčastěji rezervujeme ubytování s měsíční slevou na Airbnb.

Byt (dům) na Airbnb vybíráme podle následujících kritérií:

  • Pokud letíme v zimě na Kanáry, volíme výhradně lokality s teplým podnebím (seznam konkrétních míst najdeš v tomto článku)
  • Dostatek místa pro velkou rodinu – jsme 2 dospělí a 3 děti
  • Rychlý internet (potřebujeme kvůli práci). Po předchozích zkušenostech raději předem ověřujeme u majitele bytu 🙂
  • Pračka
  • Vybavená kuchyň
  • Co nejnižší cena (na Airbnb zadáme 28 nocí a sledujeme, kdo nabízí měsíční slevu)
  • Vzhled bytu (domu). Pokud na fotkách vidím bílou pohovku, bílé povlečení, velké skleněné plochy, drahý nábytek a podobně, rovnou nabídku zavírám :-). Znám naše kluky a bohužel jsme nejednou řešili poškozené vybavení, což je velmi nepříjemné. Moje pohoda je pro mě prioritou!
    Na druhé straně spektra se občas objeví ošklivé a ošuntělé byty (vážně se tam někdo ubytuje?). Do toho také nejdeme, i když cena je obvykle lákavá. Po letech zkušeností už většinou intuitivně poznám, které ubytování pro nás bude fajn.
  • Zkušenosti předchozích hostů – opravdu se vyplatí číst pozorně všechny reference (nebo alespoň většinu)
  • Před rezervací si danou lokalitu prohlédnu na Google Street View, což také může mnohé napovědět

Na závěr mám ještě jeden tip – pokud chceš ubytování s měsíční slevou, rezervuj ho s dostatečným předstihem. Klidně půl roku předem (nebo i více). Platí zejména pro velké rodiny. Digitálních nomádů je hodně a výhodně nabídky bývají vybookované dlouho dopředu.

Protože máme 3 děti, chceme velký byt nebo dům. Mnohdy najdeme jedinou vyhovující nabídku na celém ostrově – aby se nám líbilo ubytování, lokalita i cena. Stalo se nám to La Gomeře, El Hierru, Terceiře, Réunionu… Ne že by se nedalo vybrat ubytování na poslední chvíli, ale cenově už je to zkrátka někde jinde.

Chceš další inspiraci k dlouhodobému cestování? Stáhni si ZDARMA 7 tajemství Kanárských ostrovů & Madeiry.

Související příspěvky:

Calima: Saharský prach na Kanárech

Calima je fenomén, kdy se na Kanárské ostrovy dostává saharský prach, který způsobuje “mlhu” a zhoršenou viditelnost. Ze své zkušenosti můžu říct, že se calima

Ještěrka Enrique & příběh sopek

V srdci malebných Kanárských ostrovů, mezi kvetoucími rostlinami a sopečnými skalisky, se skrývá další z hrdinů knihy Plážopedie. Enrique není jen tak obyčejná ještěrka –