DSC00372

Zima na Kanárech? Prozkoumej 18 lokalit s nejteplejším podnebím

Na Kanárech jsme trávili zimu 6x za sebou (v období leden – březen, jednou jsme zůstali do konce dubna). Článek vychází z našich osobních zkušeností.

U hornatých ostrovů (Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma, El Hierro & platí i pro Madeiru) se podnebí v různých lokalitách velmi liší.

Pokud cestuješ v zimě a chceš se na Kanárech ohřát a užít si sluníčko, doporučuji ubytovat se na jihu a na pobřeží, raději než na severu nebo ve vnitrozemí. Rozdíly v teplotách a množství slunečního svitu jsou opravdu diametrální.

Naopak u pouštních ostrovů (Fuerteventura a Lanzarote) jsme žádné zásadní rozdíly v podnebí nezaznamenali.

Tady je seznam lokalit s nejteplejším podnebím:

  • Gran Canaria: Puerto de Mogán, Puerto Rico a další letoviska v této oblasti. Podnebí v největším letovisku Maspalomas je slunečné a větrné. My jsme pokaždé volili ubytování v městečku Arinaga, kde oceňujeme klid a pohodovou atmosféru. I tady očekávej sluníčko a vítr.
  • Tenerife: Většina turistů se ubytuje v pásu letovisek od Los Cristianos po Los Gigantes. Oblíbenou základnou pro rodiny s malými dětmi je městečko Alcalá (kde si užiješ pěknou promenádu s hřišti a dobré možnosti koupání). Uvolněnou atmosféru nabízí surfařské letovisko El Médano, kde ale počítej se silnějším větrem. Já osobně nedám dopustit na vesničky na východním pobřeží (okolí Las Arenas), kde jsme zažili autenticitu, klid a nádhernou přírodu. Podnebí je tu slunečné a větrné.
  • La Palma: Při první návštěvě ostrova jsme se ubytovali v Puerto Naos, kde se nám moc líbilo. Velmi teplé podnebí si užiješ také v Tazacorte (i tady se nám líbilo) a v Puerto de Tazacorte.
  • La Gomera: Pro náš měsíční pobyt jsme vybrali hlavní město San Sebastián, které moc doporučujeme rodinám s malými dětmi. S teplým podnebím můžeš počítat také v Playa de Santiago a na pobřeží ve Valle Gran Rey
  • El Hierro: Teplé podnebí si užiješ ve vesnicích La Caleta, La Restinga, nebo na pobřeží El Golfa
La Palma – pláž u Tazacorte, kde jsme se v únoru pravidelně koupali
Únor na Tenerife – koupání v Las Arenas

Chceš další inspiraci k dlouhodobému cestování? Stáhni si ZDARMA 7 tajemství Kanárských ostrovů & Madeiry.

Související příspěvky:

Calima: Saharský prach na Kanárech

Calima je fenomén, kdy se na Kanárské ostrovy dostává saharský prach, který způsobuje “mlhu” a zhoršenou viditelnost. Ze své zkušenosti můžu říct, že se calima

Ještěrka Enrique & příběh sopek

V srdci malebných Kanárských ostrovů, mezi kvetoucími rostlinami a sopečnými skalisky, se skrývá další z hrdinů knihy Plážopedie. Enrique není jen tak obyčejná ještěrka –