DSC01696

Tip na výlety od Báry #1 – Seaplane Harbour

Tipy na výlety vycházejí každý týden ve FB skupině Dlouhodobé cestování s dětmi. Jsi uvnitř? Pokud ne, přidej se do inspirativní komunity žen – cestovatelek. Těšíme se na tebe. 💙

Toto muzeum v Tallinu jsme navštívili v rámci našeho měsíčního roadtripu po Lotyšsku a Estonsku. Všechny výlety plánuji s důrazem na spokojenost našich synů a tohle byla jasná volba :-). Muzeum nadchne asi především kluky a tatínky, ale i mně se moc líbilo.

Samotná budova hangárů pochází z počátku 20. století. O 100 let později z ní zbyla téměř ruina, kterou se naštěstí podařilo zachránit. Uvnitř je přítmí a spousta interaktivních exponátů.

Centrum expozice tvoří ponorka Lembit z roku 1936 (dá se jít dovnitř). My jsme začali prohlídku u masivních zbraní z 2. světové války – protiletadlová děla a podobně. Je možné se jich dotýkat, točit s nimi atd. Na simulátoru si kluci vyzkoušeli sestřelování letadel. Nejsem zrovna fanoušek válečné tematiky, ale kluky (obecně) to z nějakého důvodu přitahuje.

Ponorka byl silný zážitek – stísněný prostor a ne úplně příjemný kovový pach (který je cítit i v lodích z té doby).

Dál jsme prošli výstavu o Vikinzích plnou interaktivních prvků. Kluci si zkoušeli veslování na lodi, což se jim hodně líbilo a několikrát se tam vrátili.

V muzeu je i nádrž s vodou a modely lodí na dálkové ovládání, letecký simulátor a simulátor jízdy na motorovém člunu. Pro naši rodinu program na půl dne – než se všichni vystřídají :-). A to jsem ještě nezmínila venkovní expozici s ledoborcem Suur Toll a válečnou lodí Valvas.

Vše za rodinné vstupné 30 Eur (líbí se mi, že v Pobaltí se téměř nikdy neřeší počet dětí – ať máte 2, 3 nebo 5, pořád platíte stejně).

Související příspěvky:

Calima: Saharský prach na Kanárech

Calima je fenomén, kdy se na Kanárské ostrovy dostává saharský prach, který způsobuje “mlhu” a zhoršenou viditelnost. Ze své zkušenosti můžu říct, že se calima

Ještěrka Enrique & příběh sopek

V srdci malebných Kanárských ostrovů, mezi kvetoucími rostlinami a sopečnými skalisky, se skrývá další z hrdinů knihy Plážopedie. Enrique není jen tak obyčejná ještěrka –