DSC05616

Tip na výlet od Báry #9 – pláž Cofete, Fuerteventura

Tipy na výlety vycházejí každý týden ve FB skupině Dlouhodobé cestování s dětmi. Jsi uvnitř? Pokud ne, přidej se do inspirativní komunity žen – cestovatelek. Těšíme se na tebe. 💙

Asi nejkrásnější přírodní pláž na ostrově, zcela bez hotelů a turistických podniků. Dostat se tam není úplně jednoduché, z Morro Jable tě čeká 20 km po nezpevněné cestě přes hory. A že je to hodně dlouhých 20 kilometrů :-D.

K zastávce vybízí vyhlídka na hřebeni hor. Kromě dalších turistů jsme tu potkali několik koz. Je neuvěřitelné, že dokáží přežít v pouštní krajině.

Samotná pláž je nádherná. Parkovali jsme u tajemného hřbitova zasypaného pískem. Místní kolorit doplňují oslíci, kteří přicházejí z vesnice za vidinou jídla od turistů.

🏰 V kopci nad pláží stojí legendami opředená Villa Winter. Po válce údajně sloužila jako úkryt prchajícím nacistům, kteří odsud pokračovali do států Latinské Ameriky.

Což je zajímavé pro dospělé, nicméně naše kluky 👦👦👦 (věk 3, 5 a 7 let) nejvíc bavilo hraní s pískem a vodou :-). Nezapomenutelný výlet, moc doporučujeme.

Související příspěvky:

Mám všechno… ale něco chybí

Přemýšlela jsi někdy, proč tě vlastně láká dlouhodobé cestování? Co je tvoje nejhlubší motivace? Najdeš se v mém příběhu, nebo to máš úplně jinak?