DSC01033

Tip na výlet od Báry #10 – Cueva de los Verdes, Lanzarote

Tipy na výlety vycházejí každý týden ve FB skupině Dlouhodobé cestování s dětmi. Jsi uvnitř? Pokud ne, přidej se do inspirativní komunity žen – cestovatelek. Těšíme se na tebe. 💙

Už cesta sem je zážitek, budeš projíždět krásnou sopečnou krajinou porostlou keříky tabaiby. Jeskyně patří k hlavním turistickým atrakcím Lanzarote, proto se připrav na větší množství lidí. Ale návštěvu určitě doporučujeme, stojí to za to.

🌋 Cueva de los Verdes je vlastně lávový tunel, který vzniknul během erupce sopky Monte Corona. Láva tekla z kráteru až do oceánu, celý tunel měří 8 km a přístupný je 1 km.

Prohlídky probíhají s průvodcem (výklad ve španělštině a angličtině). Uvnitř je vybetonovaná cestička a občas jsme se museli sklánět, abychom prošli (dospělí, děti ne :-)). Uvidíš tu mimo jiné lávové krápníky a jeden zajímavý optický klam, který nebudu prozrazovat, abych ti nezkazila zážitek. Ke konci prohlídky jsme procházeli podzemním koncertním sálem.

Související příspěvky:

Mám všechno… ale něco chybí

Přemýšlela jsi někdy, proč tě vlastně láká dlouhodobé cestování? Co je tvoje nejhlubší motivace? Najdeš se v mém příběhu, nebo to máš úplně jinak?