OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skutečný příběh: Jak jsme z Kanárů kupovali byt v Praze

Když tento příběh vyprávím, pokaždé má úspěch. Užij si čtení :-).

S Pavlem jsme bydleli v různých časech Prahy, podle toho, jak přicházely a odcházely životní etapy. Když se nám narodil Lukášek, stěhovali jsme se na Roztyly do 3+kk. Lokalita nám vyhovovala, jenom s přibývajícími dětmi tam začalo být těsno :-).

Co dál? Intenzivně jsme to řešili asi 2 roky. Pavel si původně přál vlastní dům, takže jsme zkoumali různé developerské projekty. Po nějaké době nám došlo, že současně s bydlením je potřeba řešit i školu. Uf. Nastalo další kolečko hledání a studování informací. Pomalu mě to přestávalo bavit.

Nakonec jsme vybrali školu, kde jsme během návštěvy cítili opravdu dobře. Velkou roli hrála intuice.

Začali jsme tedy sledovat nabídku realit v okolí a zároveň hledali kupce na náš stávající byt. A mezitím jsme cestovali.

Náš současný byt v Modřanech se objevil ve chvíli, kdy jsme cestovali a žili na Gran Canarii. Co teď?

Věděli jsme, že potřebujeme jednat rychle. A protože jsme znali lokalitu i dispozici (přesně na takovou jsme čekali), rozhodli jsme se zariskovat. Zaplatili jsme nevratný rezervační poplatek a do bytu se podívali až po návratu z Kanárů.

Spontánní akce se vyplatila. Bydlíme tu dodnes a jsme moc spokojení. Kluci chodili do montessori školky a postupně všichni nastoupili do školy, která je v souladu s našimi hodnotami.

Byt v Praze jsme kupovali z Gran Canarie

Chceš další inspiraci k dlouhodobému cestování? Stáhni si ZDARMA 7 tajemství Kanárských ostrovů & Madeiry.

Související příspěvky:

Calima: Saharský prach na Kanárech

Calima je fenomén, kdy se na Kanárské ostrovy dostává saharský prach, který způsobuje “mlhu” a zhoršenou viditelnost. Ze své zkušenosti můžu říct, že se calima

Ještěrka Enrique & příběh sopek

V srdci malebných Kanárských ostrovů, mezi kvetoucími rostlinami a sopečnými skalisky, se skrývá další z hrdinů knihy Plážopedie. Enrique není jen tak obyčejná ještěrka –