DSC06878

Proč jsme nechtěli domácí vzdělávání?

Odpověď je jednoduchá. Mám 3 syny rychle po sobě a už toho na mě bylo moc.

O kluky jsem se mnoho let starala prakticky neustále. I když jsme měli hlídání, nejmladší zůstal s námi doma. Jednou jsem četla názor, že 3 děti už ti nikdo nepohlídá. Něco na tom bude.

Později jsme klukům našli montessori školku, která byla moc fajn – pokud tam tedy chodili. Často zůstal některý z nich doma s rýmou nebo kašlem. A když se jeden uzdravil, onemocněl další.

Zároveň odmítali ve školce spát. Netlačila jsem na ně. Přišlo mi kruté nutit malé děti do něčeho, čemu se bytostně brání. Občas spaní ve školce zkusili, ale ujišťovali se, že to bude “jenom dneska” a nestane se z toho pravidlo. 🙂

Skutečná změna přišla až se školou. Respektive s nástupem nejmladšího syna do 1. třídy. Po 10 letech téměř nonstop péče mám čas si vydechnout.

S dětmi se učím na cestách a jako zkušenost mi to bohatě stačí :-D. A samozřejmě to není jen o mně, ale především o našich dětech.

Klukům jsme vybrali skvělou respektující školu, která se nám od začátku líbila a je v souladu s našimi hodnotami. Věřím, že tahle konkrétní škola jim dá mnohem víc, než bych já jako jednotlivec byla schopná zajistit.

Naše “domací škola” na La Palmě

Chceš další inspiraci k dlouhodobému cestování? Stáhni si ZDARMA 7 tajemství Kanárských ostrovů & Madeiry.

Související příspěvky:

Calima: Saharský prach na Kanárech

Calima je fenomén, kdy se na Kanárské ostrovy dostává saharský prach, který způsobuje “mlhu” a zhoršenou viditelnost. Ze své zkušenosti můžu říct, že se calima

Ještěrka Enrique & příběh sopek

V srdci malebných Kanárských ostrovů, mezi kvetoucími rostlinami a sopečnými skalisky, se skrývá další z hrdinů knihy Plážopedie. Enrique není jen tak obyčejná ještěrka –