DSC06826

Moje zkušenost s Home Exchange

S dětmi dlouhodobě cestujeme od roku 2017. Primárně hledáme ubytování s měsíční slevou na Airbnb, občas se nám povede domluvit ubytování zdarma u známých.

Zkoušeli jsme i Home Exchange, ale nedopadlo to podle mých představ. Vytvořila jsem profil, zaplatila roční poplatek (tehdy se platilo hned při registraci) a poptávala ubytování na 1 měsíc v období letních prázdnin.

Výsledkem bylo, že mi začaly chodit nabídky na týdenní výměnu bytu (klasická dovolená) :-). 

Zároveň jsem aktivně oslovovala majitele nemovitostí v zajímavých destinacích. Ale pokud mi odpověděli, což není pravidlem, tak s omluvou – promiňte, nemáme tolik dovolené.

Nicméně já jsem měla jasno, že chci cestovat dlouhodobě.

S malými dětmi jsem chtěla zůstat na stejném místě minimálně měsíc (ideálně dva). Přesouvat se po týdnu pro mě byla silně neatraktivní představa.

Profil jsem nakonec zrušila a požádala o vrácení peněz. Věřím, že Home Exchange může dobře fungovat pro krátké dovolené. Na delší pobyty se nám neosvědčil.

Chceš další inspiraci k dlouhodobému cestování? Stáhni si ZDARMA 7 tajemství Kanárských ostrovů & Madeiry.

Související příspěvky:

Calima: Saharský prach na Kanárech

Calima je fenomén, kdy se na Kanárské ostrovy dostává saharský prach, který způsobuje “mlhu” a zhoršenou viditelnost. Ze své zkušenosti můžu říct, že se calima

Ještěrka Enrique & příběh sopek

V srdci malebných Kanárských ostrovů, mezi kvetoucími rostlinami a sopečnými skalisky, se skrývá další z hrdinů knihy Plážopedie. Enrique není jen tak obyčejná ještěrka –