DSC07075

Mám všechno… ale něco chybí

Přemýšlela jsi někdy, proč tě vlastně láká dlouhodobé cestování? Co je tvoje nejhlubší motivace? Najdeš se v mém příběhu, nebo to máš úplně jinak?

🍂 Podzim 2016: Mám všechno… ale něco chybí. Intenzivní nepříjemný pocit, který se mi začal vkrádat do hlavy někdy po třetím porodu. Opravdu mám všechno – skvělého partnera, 3 děti (víc neplánujeme), pěkný byt, zdraví, jsem finančně zajištěná… Dá se říct, že jsem si splnila všechno, co se splnit dalo. Tak proč nejsem spokojená?

Při nočním vstávání k miminku a kojení jsem přemýšlela, co bude dál. Teď už budu jenom dřít kolem dětí a domácnosti a za pár let k tomu přibude dřina v práci. A pak budu stará bába. O tomhle je život? Cítila jsem se zklamaná.

Následovalo kolečko výčitek: Tohle nesmíš cítit, jsi nevděčná! Máš se skvěle. Co by za to jiné ženy v tvém věku daly! Buď ráda za to, co máš, a nestěžuji si. Stručně řečeno, prožívala jsem slušný koktejl emocí.

V té době jsem narazila na blog rodiny, která cestovala s třemi dětmi po světě. Prodali majetek, zbytek věcí uskladnili v pronajaté garáži a vyrazili do Asie na dobu neurčitou. Blog se stal mou inspirací, i když jsem pro začátek zvolila mnohem menší cíl – měsíc v Chorvatsku :-).

S odstupem času si myslím, že nezáleží ani tak na destinaci, ale spíš na tom, jestli svůj záměr dotáhneš do konce. Malovat si vzdušné zámky je snadné a hlavně bez rizika.

🌈 Podzim 2023: Oslavili jsme 6 let dlouhodobého cestování s dětmi! A stále pokračujeme. Nasbírali jsme spoustu zkušeností a styl cestování upravujeme podle toho, jak děti rostou a mění se jejich potřeby.

Moje depresivní pocity se už nevrátily. I když vychovávat tři syny je občas náročné, život získal šťávu a barevnost, která mi v něm chyběla.

Chceš další inspiraci k dlouhodobému cestování? Stáhni si ZDARMA 7 tajemství Kanárských ostrovů & Madeiry.

Související příspěvky:

Calima: Saharský prach na Kanárech

Calima je fenomén, kdy se na Kanárské ostrovy dostává saharský prach, který způsobuje “mlhu” a zhoršenou viditelnost. Ze své zkušenosti můžu říct, že se calima

Ještěrka Enrique & příběh sopek

V srdci malebných Kanárských ostrovů, mezi kvetoucími rostlinami a sopečnými skalisky, se skrývá další z hrdinů knihy Plážopedie. Enrique není jen tak obyčejná ještěrka –