DSC09973

Kdy je ideální čas začít cestovat s dětmi?

Je lepší do toho skočit, když jsou ještě malinké? Nebo raději počkat, až ujdou delší trasy a budou samostatnější? A co škola, kroužky, kamarádi?

Odpovědi jsou samozřejmě individuální, každé rodině funguje něco jiného. Nicméně po téměř 7 letech dlouhodobého cestování můžu s jistotou říct jednu věc:

“Ideální čas” sám od sebe nenastane nikdy.

Život je plný nečekaných výzev. Vyřešíš jednu urgentní záležitost a objeví se tři další. Je zkrátka na každém z nás, abychom si srovnali priority a aktivně vytvořili prostor pro to, co chceme.

Upřímně, i já občas prožívám kolem cestování určitou rezistenci. Ať už řeším zdravotní problémy členů rodiny, školu (ne každá učitelka je nadšená, když chcete v zimě na 2 měsíce odjet), vysoké náklady, změny plánu atd.

Zároveň už předem vím, že se nenechám odradit. Cestování je můj splněný sen a chci pokračovat. Jak to máš ty?

Chceš další inspiraci k dlouhodobému cestování? Stáhni si ZDARMA 7 tajemství Kanárských ostrovů & Madeiry.

Související příspěvky:

Calima: Saharský prach na Kanárech

Calima je fenomén, kdy se na Kanárské ostrovy dostává saharský prach, který způsobuje “mlhu” a zhoršenou viditelnost. Ze své zkušenosti můžu říct, že se calima

Ještěrka Enrique & příběh sopek

V srdci malebných Kanárských ostrovů, mezi kvetoucími rostlinami a sopečnými skalisky, se skrývá další z hrdinů knihy Plážopedie. Enrique není jen tak obyčejná ještěrka –