DSC00531

Jak ušetřit na dlouhodobém pobytu & zachovat požadovaný komfort?

💚 Vybírej evropské destinace, a to z důvodu levných letenek. My jsme 6 let po sobě trávili zimu na Kanárech a létali tam s nízkonákladovkami. Procestovali jsme všechny ostrovy. Pak jsme se rozhodli vyzkoušet něco nového a musím říct, že ceny letenek nás šokovaly (vše násobíme pěti).

Tuto zimu se chystáme na Réunion a moc se těšíme. Nicméně pokud chceš ušetřit, jednoznačně doporučujeme zůstat v Evropě.

💚 Cestuj mimo sezonu. O letních prázdninách, na Vánoce a Velikonoce ceny všeho raketově rostou. Proto je skvělé začít cestovat s malými dětmi, dokud neřešíš školní prázdniny.

💚 Vše rezervuj s dostatečným předstihem. Pokud chceš ubytování s měsíční slevou na Airbnb, hledej klidně půl roku dopředu. Platí zejména pro velké rodiny.

My máme 3 děti a chceme tudíž velký byt nebo dům. Mnohdy najdeme jedinou vyhovující nabídku na celém ostrově – aby se nám líbilo ubytování, lokalita i cena. Stalo se nám to La Gomeře, El Hierru, Terceiře, Réunionu… 

💚 Výhody včasné rezervace platí i pro auto a letenky. Letenky na Kanáry + po Evropě kupujeme cca 3 měsíce předem. Pokud letíme v létě, tak dřív. To samé platí pro auto.

💚 Stravuj se doma. Možná se ti na cestách nechce vařit – je to přece dovolená. Chápu :-). Nicméně díky domácí stravě výrazně snížíš náklady a budeš si moci dopřát něco dalšího. Například delší pobyt ve vysněné destinaci.

My se s Pavlem ve vaření střídáme a občas se zapojí i nejstarší syn Lukáš. Sem tam zajdeme do restaurace. Nicméně kluci byli odjakživa vybíraví v jídle a opravdu nechceme, aby přežívali na hranolkách a pečivu. I proto je domácí vaření v našem případně jediná rozumná varianta.

💚 Vyhni se prvoplánově turistickým atrakcím. Když se opět vrátím k příkladu Kanárů, objevili jsme tam tolik zajímavého, že jsme na turistické atrakce ani nepomysleli.

S otázkou peněz samozřejmě souvisí tip 7 – práce na cestách. Nám aktuálně vyhovuje režim 3 dny v týdnu práce (plus školní povinnosti) a 4 dny výlety.

Chceš další inspiraci k dlouhodobému cestování? Stáhni si ZDARMA 7 tajemství Kanárských ostrovů & Madeiry.

Související příspěvky:

Calima: Saharský prach na Kanárech

Calima je fenomén, kdy se na Kanárské ostrovy dostává saharský prach, který způsobuje “mlhu” a zhoršenou viditelnost. Ze své zkušenosti můžu říct, že se calima

Ještěrka Enrique & příběh sopek

V srdci malebných Kanárských ostrovů, mezi kvetoucími rostlinami a sopečnými skalisky, se skrývá další z hrdinů knihy Plážopedie. Enrique není jen tak obyčejná ještěrka –