DSC06299

Jak reagoval partner, když jsi mu řekla, že chceš dlouhodobě cestovat?

Nebo vzešla iniciativa od něj?

Já jsem o dlouhodobém cestování začala reálně uvažovat pro narození 3. syna. Věk dětí: novorozenec, necelé 2 a necelé 4 roky. 🙂

V každodenní kolotoči jsem vnímala, že bych chtěla od života víc, než stereotyp a nekončící povinnosti. Inspirovala jsem se na blogu rodiny, která také cestovala s třemi malými dětmi.

Pavel reagoval zdrženlivě. Myslím, že to nepovažoval za dobrý nápad (a nelze se mu divit). Nicméně téma jsme nechali otevřené.

Asi po půl roce Pavel souhlasil, že vyrazíme na měsíc do Chorvatska a pak uvidíme. Respektovala jsem, že má jako živitel rodiny poslední slovo. Kdyby řekl ne, zůstaneme doma. Proto jsem měla z jeho ANO obrovskou radost.

Dopadlo to tak, že se nám dlouhodobé cestování zalíbilo a Chorvatskem (rok 2017) jsme odstartovali novou éru našeho společného života.

Pokud tvůj partner vytrvale odmítá myšlenku dlouhodobého cestování, zkuste otevřít diskuzi o vašich životních prioritách

Co si chce partner splnit? O čem sní? A co chceš ty? Jak se můžete navzájem podpořit v realizaci vašich plánů? Dokážete najít takovou verzi dlouhodobého cestování, na které se shodnete (například měsíc v evropské destinaci)?

Věřím, že spokojenost “sám za sebe” a spokojenost ve vztahu jsou spojené nádoby. Jedno bez druhého nefunguje. Proto jsou pravidelné hluboké rozhovory nejen přínosné, ale podle mého názoru spíš nutné.

Chceš další inspiraci k dlouhodobému cestování? Stáhni si ZDARMA 7 tajemství Kanárských ostrovů & Madeiry.

Související příspěvky:

Calima: Saharský prach na Kanárech

Calima je fenomén, kdy se na Kanárské ostrovy dostává saharský prach, který způsobuje “mlhu” a zhoršenou viditelnost. Ze své zkušenosti můžu říct, že se calima

Ještěrka Enrique & příběh sopek

V srdci malebných Kanárských ostrovů, mezi kvetoucími rostlinami a sopečnými skalisky, se skrývá další z hrdinů knihy Plážopedie. Enrique není jen tak obyčejná ještěrka –