OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jak obnovit jiskru ve vztahu?

S Pavlem jsme spolu od roku 2005. První syn se nám narodil v roce 2012. S miminkem to bylo náročné, ale naštěstí jsme nezažili krizi v klasickém slova smyslu (hádky, slzy, výčitky a podobně). Stále jsem cítila lásku ve vztahu a Pavel doufám taky. Oba jsme se chopili rodičovských rolí a snažili se je zvládnout co nejlépe.

Nakonec jsme si rychle po sobě pořídili 3 děti :-). Já jsem byla matka na plný úvazek a Pavel pracující otec, kterému po návratu z kanceláře začala druhá směna doma. Klasika. Z kluků jsme měli velkou radost a celkově jsme se tohle období snažili brát tak, jak to je.

Na rozvoj partnerství jsme ani nepomysleli. Byli jsme rádi, že jsme přežili den a večer padli do postele. Děti byly malinké a chtě nechtě všechno točilo kolem jejich potřeb.

A přesně v téhle životní fázi jsme začali dlouhodobě cestovat.

První impuls vzešel ode mě. Byla jsem neustále v jednom kole a kromě vyčerpání jsem začala pociťovat narůstající nespokojenost. Chybělo mi dobrodružství, zážitky, změna.

Zároveň jsme se s Pavlem shodli, že mnoho aspektů našeho života funguje dobře a úplně radikální změnu nechceme.

Výsledkem bylo, že jsme na zkoušku vyrazili na měsíc do Chorvatska. Kluci v té době měli 11 měsíců, 2 a 4 roky. Z Chorvatska jsme byli nadšení a rozhodli se v cestování pokračovat.

A jak konkrétně vypadá nová jiskra ve vztahu, kterou jsem zmiňovala v nadpisu? Co nám dlouhodobé cestování přineslo?

  • Zdroj krásných společných chvil, ze kterého můžeme čerpat, i když jsme právě doma.
  • Prohloubení vztahu. Nejen nádherné zážitky, ale i zvládnuté výzvy (které tě při cestování s dětmi nevyhnutelně čekají) mají potenciál posílit tvoje partnerství. Alespoň u nás to zafungovalo.
  • Rozbití stereotypu
  • Větší radost ze života.
  • Nová témata hovoru. Konečně se nebavíme jen o dětech, práci a co je potřeba zařídit. Je to osvěžující.
  • Život není nuda.

Chceš další inspiraci k dlouhodobému cestování? Stáhni si ZDARMA 7 tajemství Kanárských ostrovů & Madeiry.

Související příspěvky: