DSC03007

Já chci dlouhodobě cestovat, partner nechce. Co s tím?

V této situaci se ocitá mnoho žen. Pokud jsi mezi nimi, nezoufej, mám pro tebe pár tipů :-).

V první řadě bych doporučila otevřít diskuzi na téma priorit. Co tě doopravdy láká? Co si chceš v životě splnit? A jak to má partner?

Pravděpodobně to nebude debata na 10 minut, protože my mnohdy ani nevíme, co si přejeme. Soustředíme se na každodenní provoz, péči o děti, práci… Na nic dalšího mnohdy nezbývá čas ani energie.

Zároveň si myslím, že když už jsme se narodili do bohaté části světa (což je samo o sobě privilegium), je fajn využít možnosti, které se nabízí. Proč si nedopřát dlouhodobé cestování, když můžeme?

Při diskuzi s partnerem možná zjistíš, že vaše priority se rozcházejí. I to se dá řešit – viz moje osobní zkušenost.

S Pavlem jsme spolu 18,5 roku. Cestovali jsme už před dětmi a bavilo nás to. Nicméně časem jsme si všimli, že poznávání světa není pro Pavla vrcholem seberealizace (tak jako pro mě).

Zjistili jsme, že ke spokojenosti potřebuje kromě práce i svoje kreativní projekty. Aktuálně programuje výukové appky pro děti, předtím hrál v několika kapelách a skládal hudbu.

Když jsme si to uvědomili a našli řešení (což se týkalo především organizace času), Pavel mnohem ochotněji kývnul na dlouhodobé cestování s rodinou. Věřím, že vycházet si vstříc je win win řešení pro všechny a vztahu to jednoznačně prospívá.

Chceš další inspiraci k dlouhodobému cestování? Stáhni si ZDARMA 7 tajemství Kanárských ostrovů & Madeiry.

Související příspěvky:

Calima: Saharský prach na Kanárech

Calima je fenomén, kdy se na Kanárské ostrovy dostává saharský prach, který způsobuje “mlhu” a zhoršenou viditelnost. Ze své zkušenosti můžu říct, že se calima

Ještěrka Enrique & příběh sopek

V srdci malebných Kanárských ostrovů, mezi kvetoucími rostlinami a sopečnými skalisky, se skrývá další z hrdinů knihy Plážopedie. Enrique není jen tak obyčejná ještěrka –