OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deník matky 3 kluků: Zima na Kanárech

Následující zápis do deníku (zde upravený do publikovatelné podoby :-)) vzniknul před téměř 6 lety. Naši synové měli 16 měsíců, 3 a 5 let.

Užij si čtení a dej mi vědět, jestli se v některých pasážích poznáváš.

15. ledna, Arinaga, Gran Canaria:

Nekonečné bitky Lukáška s Davídkem pokračují. Jsem z nich na nervy. Jediné, co zabírá, je rychlá snídaně, obléct na ven a pustit pohádku. Pak se můžu postarat o nejmladšího Adámka… a o sebe.

Po snídani vyrážíme pomalým tempem na pláž. Kočárek, manduka, pití, hromada svačin, plenky, ubrousky, náhradní oblečení… Ok, jsme ready. Mezitím má Pavel za sebou skoro 2 hodiny práce na dálku, chytře vybaven sluchátky s aktivním tlumením hluku.

Na pláži zouvám klukům boty, ale kalhoty jim nechám, docela fouká. Chvíli si hrají u vody, pak přichází nečekaná vlnka a během vteřiny jsou mokří. Fajn, jdeme do trička a plavek.

Poprvé u oceánu. Kluci jsou nadšení a nutně potřebují do vody za každého počasí.
Oblíbená hra, která jim vydržela dodnes. Obalit celé tělo pískem, pak se mýt v moři a pořádně u toho křičet a blbnout.

Jeden chce napít. Další potřebuje čůrat. No jo, jenže nemůžu odejít s jedním a další dva nechat na pláži samotné. Takže sbíráme všechny hračky, svršky a boty a jdeme na záchod.

… Jsme zpět na pláži. Kluci se vrtají v písku a jsou spokojení. Sluníčko, pohoda, tak to má být. Davídek staví stánek s dortíky a zve mě na ochutnávku. Je libo kafíčko, mladá paní? Jistě. Prosím dvojité :-).

Po nějaké době začíná Adámek kňourat. Potřebuje přebalit, nakojit a uspat. Mezitím další dva utečou k vodě a lezou po kluzkých kamenech v oceánu. Sakra.

Davídek (3 roky) padá a řve. S dítětem u prsu na něj volám, ať se vrátí. Nakonec zasahuje náhodný kolemjdoucí a přivádí Davídka ke mně.

Adámek usíná, ukládám ho do kočárku a pomalu se loudáme přes hřiště domů. Užívám si sluníčko a nádherný výhled na hory. Moc se těším, že se o víkendu do těch hor podíváme.

Vyndávám z kapsy mobil a kontroluji počasí v Praze. 4 stupně, zataženo, déšť. Fuuuj! Vyhlídka na další týdny (a měsíce) o nic lepší. Ty jo, jsem tak ráda, že jsme na Kanárech. Ale to kafe vážně potřebuju.

Chceš další inspiraci k dlouhodobému cestování? Stáhni si ZDARMA 7 tajemství Kanárských ostrovů & Madeiry.

Související příspěvky:

Calima: Saharský prach na Kanárech

Calima je fenomén, kdy se na Kanárské ostrovy dostává saharský prach, který způsobuje “mlhu” a zhoršenou viditelnost. Ze své zkušenosti můžu říct, že se calima

Ještěrka Enrique & příběh sopek

V srdci malebných Kanárských ostrovů, mezi kvetoucími rostlinami a sopečnými skalisky, se skrývá další z hrdinů knihy Plážopedie. Enrique není jen tak obyčejná ještěrka –