Castillo de la Conceptión je pro děti zábavnější, než byste čekali. A mají tu super trička :-)

O čem je řeč? O hradě ve městě Cartagena. Zvenku příliš nezaujme, uvnitř se kluci vyřádili. Naštěstí jsme tam byli většinu času sami 🙂

Jak se sem nejlépe dostat?

  1. Zaparkujte na Plaza de las Tres Culturas. Velké parkoviště (zdarma) obklopuje areál univerzity, ale více vás zaujme chátrající Plaza de Toros – kruhová aréna pro býčí zápasy.
  2. Dejte se doleva kolem arény a po chvíli uvidíte Anscensor panoramico v ulici Calle Gisbert. Tenhle výtah vám ušetří výstup do kopce a tím pádem i nějaké to kňourání a protesty 🙂 Výtah je placený a pořídíte tu i různé kombinované vstupenky (výtah + hrad + římské divadlo + další památky ve městě).

Z hradu můžete pokračovat k římskému divadlu. Cesta vede celou dobu z kopce, ale pozor, vstup do divadla je až na Plaza del Ayuntamiento.

Terasa pod hradem Castillo de la Conceptión

Plaza de Toros (býčí aréna) z 19. století
Výtah s vyhlídkovou plošinou, za ním rozpadlá býčí aréna
Římské divadlo
Kluci pobíhají uvnitř hradu. Rampa vede na další vyhlídkovou terasu (uvidíte odtud stejné panorama, které jste si už 10x vyfotili :)) V místnosti byl puštěný film o historii Cartageny – dlouhá řada válek a bitev.
Super expozice – dřevěné modely různých míst v Cartageně, na které se promítají pohyblivé postavičky. Tohle je stavba lodi.

Aljibes (cisterny) = nádrže na vodu

 

 

Související příspěvky:

Rozhovor o Bali (s Karin Tománkovou)

První polovina rozhovoru s Karin je veřejně dostupná jako video na YouTube a podcast (stahujte ZDE nebo ve vaší aplikaci pro poslech podcastů). Pokud už