Proč jsme letěli do Španělska + tip na ubytování se skvělou terasou

Můj původní plán byl strávit léto (červenec a srpen) někde na severu u moře. Lákalo mě pobřeží Polska, případně Německo nebo Holandsko. Kdo z vás někdy hledal ubytování na celé letní prázdniny, asi bude souhlasit, že je to docela těžké. Zvlášť pokud se vám nechce platit astronomické částky :). Po zkušenostech z Chorvatska a Gran Canarie jsme měli konkrétní představu, ze které se nám nechtělo slevit:

  • 2 ložnice, obývák, vybavená kuchyň, pračka, wifi
  • byt po rekonstrukci, ale ne příliš luxusní
  • bezpečný pro děti
  • písčitá pláž do 10 minut pěšky
  • supermarket do 10 minut pěšky
  • cena – ideálně do 25 000 Kč za měsíc

Nakonec jsem ze zoufalství zadala do vyhledávače červen a hledala po celé Evropě. Tenhle byt s nájmem něco málo přes 18 000 Kč za měsíc mě zaujal. Kde to je? Aha, Španělsko. Během chvíle jsem si byla jistá, že tam chci. V Mojácaru jsme nakonec strávili téměř dva měsíce (od začátku května do začátku července) a ubytování vřele doporučujeme 🙂

Na terasu se vešlo vše potřebné – jídelní stůl pro 5 lidí, bazének a sušák na prádlo

Pohled na Mojácar z naší terasy. Vtipný mini kruháč většina řidičů ignorovala. Projíždělo tu zhruba 10 aut za hodinu.
Domů jsme chodili kolem kaktusů, palem a rozkvetlých ibišků. Není to nádhera?
Kluci čekají pod oknem na sousedovic kočku. Sousedů jsme měli opravdu málo. Obydlená byla možná 1/10 apartmánů, což nás hodně překvapilo. V červenci počet ubytovaných mírně narostl.
Při výběru ubytování jsem byla nadšená, že je k dispozici bazén. Nakonec jsem tam ale s klukama nechodila, protože bylo jednodušší je hlídat na terase a pláži.
Hotely v Mojácaru.
Související příspěvky:

Rozhovor o Bali (s Karin Tománkovou)

První polovina rozhovoru s Karin je veřejně dostupná jako video na YouTube a podcast (stahujte ZDE nebo ve vaší aplikaci pro poslech podcastů). Pokud už