Další skvělá pevnost na jihu Španělska, tentokrát v Carboneras

Městečko Carboneras na jihu Španělska je předurčené k pohodovému rodinnému výletu, stejně jako třeba Garrucha, Águilas nebo Puerto de Mazarrón. A ubytovat se můžete v Mojácaru :).

Carboneras leží v chráněné oblasti Cabo de Gata. Jeho návštěvu můžete spojit s nádhernou Playa de los Muertos. A co je k vidění přímo ve městě? Několik dětských hřišť pod palmami, krásná promenáda s pláží a především pevnost Castillo de San Andrés. Vstup do pevnosti je ZDARMA a otevírací nepravidelná, aktuálně 10:30 – 13:30 a 18 – 20 (21) hod.

Castillo de San Andrés. V pevnosti uvidíte labyrint místností s výstavami fotek a obrazů.

Tahle místnost mě dostala. Zdálo se mi divné, že by tu jen tak visely starověké amfory :). Ve skutečnosti jde o kopie. Nové nádoby se jednoduše ponoří do vody a když se na nich usídlí mořští živočichové, opět se vyloví. A pak se prodávají jako luxusní dekorace do krásných vil na pobřeží. Další důkaz, že možné je opravdu všechno.
Kluci sledují film o amforách
Spousta prostoru k blbnutí
Castillo de San Andrés
Hřiště u pláže v Carboneras
Související příspěvky:

Rozhovor o Bali (s Karin Tománkovou)

První polovina rozhovoru s Karin je veřejně dostupná jako video na YouTube a podcast (stahujte ZDE nebo ve vaší aplikaci pro poslech podcastů). Pokud už